/PHP-Egitimi

PHP ve MySQL ile Web Programlamaya Giriş

Primary LanguageHTML

PHP ve MySQL ile Web Programlamaya Giriş

AMAÇ

Bu proje, ilk olarak 9-12 Şubat 2019 tarihleri arasında ORDU'da yapılacak olan Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı çerçevesindeki PHP ve MySQL ile Web Programlamaya Giriş eğitimi için kaynak olması amacıyla hazırlanmıştır.

Daha sonra ise, PHP ve MySQL ile Web Programlamaya Giriş eğitimleri için bir başvuru kaynağı olarak kullanılabilmesi amacıyla geliştirilmeye devam edilmiştir.

  • Geliştirilmesine katkıda bulunmak isterseniz Yapılacak İşler sayfamıza bakabilirsiniz.
  • Bu projede yer almasını istediğiniz konular ve önerileriniz için ise Öneriler sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

Giriş

Apache+PHP+MySQL Kurulumu

PHP Çalışabilmek için, Apache+MySQL+PHP yazılımlarının bilgisayara kurulumu gerekmete. Ancak, bu konuda üçü bir arada hazır yazılımlar mevcut ve yoğun biçimde kullanılmaktadır.

Adı Açıklaması
LAMP Linux için Apache+MySQL+PHP anlamındadır.
WAMP Windows için Apache+MySQL+PHP anlamındadır.
MAMP MacOS için Apache+MySQL+PHP anlamındadır. MAMP'ın Windows sürümü de vardır.
XAMP Linux-Macos-Window işletim sistemlerinin hepsi için Apache+MySQL+PHP anlamındadır.

Kurulum Bilgileri

Giriş Konuları

GİT

HTML

CSS

Bootstrap

jQuery

Veritabanı

PHP'ye Giriş

MySQL'e Giriş

PHP Komutları

PHP İleri Konuları

php.ini ve my.ini Ayarları

Örnek PHP Uygulamaları

Etüd İçin Örnekler

Çeşitli Örnekler Projeler

  • Şairler ve hayatlarının sunulmaya çalışıldığı proje tamamen metin dosyaları (txt dosyalar) kulanılarak hazırlandı. Kullanıcı adı ve parola ile giriş yapabildiğimiz bir de Yönetim Paneli var. Ekleme, düzeltme ve silme işlemlerini yapabiliyoruz.
  • Şairler ve hayatlarının sunulmaya çalışıldığı projemizi MySQL ile hazırladık. Kullanıcı adı ve parola ile giriş yapabildiğimiz bir de Yönetim Paneli var. Ekleme, düzeltme ve silme işlemlerini yapabiliyoruz.
  • Örneğimizde bir konuşmadan aldığımız metni, kendi belirlediğimiz kurallarla anlamsız karakterleri silip, konuşmanın bir özetini çıkarttık. Konuşmanın konusunu bulduk.
  • Örneğimizde isimler ve anlamları olan bir dosya oluşturup verileri çektik. Kendi belirlediğimiz kuralllarla isimleri, anlamlarını ve cinsiyetlerini ayırdık. Harfe göre isimleri listeledik.İsim arama bölümü yaptık.
  • Örneğimizde oturum yönetimine örnek verdik. Session başlatıp, session sonlandırdık.Kullanıcının giriş yapmasını, yaptıktan sonra kontrol etmesini, sessionları silerek oturumu sonlandırmasını sağladık.
  • Buradaki örneklerde Glob fonksiyonundan bahsettik. Dosyadaki verileri bölmekten bahsettik. İsimlerin anlamlarını ve cinsiyetlerini böldük. Kutuphane dosyası oluşturup fonksiyonları çağırdık. Seo çalışmasına örnek verdik.
  • Örneğimizde github üzerinden ortak bir çalışma yaptık. Konular öğrencilere dağıtıldı ve ortak bir şekilde çalışma yapıldı.
  • Örneğimizde bootstrap bir temayı parçaladık.
  • Bu depoda resim boyutlandırma, resime yazı yazma, text dosya düzenleme, text dosyaya veri ekleme, dosya yükleme çalışmaları yapıldı.

Çeşitli Konular

Blog Yazıları

YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY: BAŞLAMAK!