/Python-intro

Arkiv og hjemmeside for mine Python workshops på SDU. Arrangeret af Institut for Matematik og Datalogi - IMADA.

Primary LanguageTeX

Lær Python

Velkommen! Dette er mit hjemsted for materialer jeg bruger til Python intro workshops.

Der vil være slides, links til opgaver, osv. Når jeg er igang med en workshop kan nogle links være inaktive, og ting kan ændre sig løbende.

Forberedelse

Det er vigtigt at du har en computer med til kurset, da en stor del af indholdet er programmeringsøvelser du sidder og laver undervejs.

Til kurset bliver der anvendt noget der hedder Colaboratory, som man kan bruge, hvis man har/opretter en Google konto (gmail). Hvis ikke man ønsker at bruge/oprette en Google konto, skal man installere Python 3 (hvis man ikke allerede har det) og et program til at skrive kode i (på engelsk: editor) f.eks. Atom.

Forsøg at få en af delene til at virke inden vi mødes første gang, men brug ikke for meget tid på det, hvis noget driller.

Naturfags sommer camp

Slides

Datasets

Praktisk information

Tid og Sted

Kurset finder sted de følgende tirsdage kl 12:15-16:00:

  • Oktober 29
  • November 12 (Ellehammer)
  • November 26
  • December 10

De fleste gange foregår i Cortex Lab, lokale 2.0.08. D. 12. november, er det i TEK Ellehammer.

Indhold

Her kan du se den foreløbige plan. Der tages forbehold for ændringer i emnerne.

Dato Modul 1 Opgaver Modul 2 Opgaver
29. okt. Intro, variabler og typer Link If-sætninger og funktioner Link
12. nov. Løkker og lister Link Strenge Link
26. nov. Dictionaries og Filer Link - -
10. dec. Klasser og objekter Link - -

Dag 2 (12. nov.) Pandas øvelser.

Pandas tutorial

Ekstra udfordringer/øvelser

Hvis man løber tør for opgaver her, så frygt ej! Det sjoveste er nok hvis man finder et lille projekt (spil eller andet simpelt program), da man ofte har en større motivation til sine egne projekter. Hvis man ikke lige har en idé (det er helt normalt) så findes der et utal af programmeringsøvelser på nettet. Jeg anbefaler:

  • Project Euler er mere matematiske af natur, så for at løse nogle af deres problemer skal man søge sig frem til ny spændende matematik.
  • Practice Python har nogle mere praktiske projekt-lignende opgaver.
  • Søg selv flere.

Litteratur

De slides som er tilgængelige her fra siden burde som udgangspunkt være nok til at løse opgaverne. Slides er til en vis grad baseret på bogen "Think Python 2e", se nedenfor.

Oplever man problemer, er det godt at lære sig at søge information på internettet. Stack Overflow har svar på de fleste programmeringsspørgsmål.

Hvis man helst vil læse ting i en bog, så anbefaler jeg: Think Python 2nd Edition by Allen B. Downey, som er frit tilgængeligt både til læsning i browser eller download til pdf.

Andre brugbare links:

  • Den officielle Python dokumentation kan måske være lidt tung at læse i, men bliver ofte henvist til/citeret i svar på førnævnte Stack Overflow.
  • Codecademy har en gratis tutorial i Python. OBS: Det er til Python 2, til forskel fra Python 3 som der bliver undervist her på kurset, forskellen er ikke stor men kan give lidt forvirring.
  • Tutorialspoint har en gratis tutorial i Python 3. Den inkluderer trin til installation af Python på egen PC.

Kontakt

Jonas Bamse Andersen

jonan15@student.sdu.dk

24 26 11 23