/QGIS-treregistrering

QField Treregisteringsapp er NINAs feltregisteringsverktøy til bruk i tre-registe-ring etter feltmetoder for i-Tree Eco og Verdsetting av Trær (VAT).

MIT LicenseMIT

QGIS-treregistrering

QField Treregisteringsapp er NINAs feltregistreringsverktøy for treregistrering for å utfylle dataene fra laserbasert trekronekartlegging med utvalgte variable som behøves for modellering i i-Tree Eco. Feltbaserte metoder er gunstige for variabler som ikke kan beregnes fra LiDAR- eller GIS-analyser, spesielt for treslag, treets helsetilstand og treets egenskaper som habitat for andre arter. QField Treregisteringsapp ble opprinnelig utviklet av Nollet et al. (2021) for anvendelse i Oslo. Det ble testet nye kriterier for bedre dokumentasjon av VAT-metoden, bl.a. for treets habitat-verdi. Denne oppdaterte versjonen har en mal som kan brukes til å kartlegge nye områder. Appen inkluderer registrering kriterier fra metoden for Verdsetting av Trær (VAT), med testing av kriterier som var vektlagt i Trekroner prosjektet, som treets betydning som habitat for andre arter. VAT metoden ventes standardisert av Standard Norge - QField app’en kan oppgraderes til et fullstendig kriteriesett for VAT når standarden evt. publiseres.QField Treregisteringsappen ble testet i et pilotfeltbesøk i Sandvika i august 2023, og prosjektmalen er tilgjengelig her: QField_treregistreringsapp_v3.

QField Treregisteringsapp er en leveranse av Trekroner-prosjektet, mer informasjon om prosjektet finner du her: Trekroner Documentation.

References

  • Nollet, A., Barton, D.N., Cimburova, Z. & Often, A. 2021. Accounting for amenities and regulating ecosystem ser-vices of urban trees. Testing a combined field protocol for VAT19 and i-Tree Eco valuation methods. NINA Report 1948. Norwegian Institute for Nature Research.

Contributors


This repository is part of the project:

Trekroner-prosjektet | Kartlegging og verdsetting av bytrærs betydning for økosystemtjenester i Bodø, Bærum, Kristiansand og Oslo.