bawang-content

Innehåll på https://datasektionen.se

Hur fungerar vår hemsida? 🤔

Vår hemsida består av tre delar: bawang, taitan och bawang-content.

bawang-content

Detta repo. Här skrivs allt innehåll i Markdown.

taitan

Taitan parsar Markdown (allt innehåll i detta repo) och gör om det till JSON och HTML. Besök https://taitan.datasektionen.se för att se ett exempel. Vill man se hur taitan parsar andra sidor kan man exempelvis besöka https://taitan.datasektionen.se/organisation.

bawang

Bawang är vår React-frontend som hämtar data från taitan och lägger in det i sina komponenter. Bawang hämtar alltså JSON med HTML och annan information och laddar in som innehåll.

Varför?

På detta sätt kan innehållsändringar göras av vem som helst som har tillgång till detta repo. Ändringarna behöver inte deployas för att komma upp på hemsidan, taitan hämtar allt direkt från detta repo. Vill man däremot göra förändringar i React-frontenden måste sådant såklart deployas.

Redigera innehåll ✍️

Klona, gaffla (forka) repot (eller redigera i webbläsaren), gör en ny branch och jobba på den. När du är färdig gör du en PR (pull request). Gäller ändringarna någon annan nämnds/projekts/funktionärs sida kan det vara bra att tagga dem så att de godkänner förändringarna.

Vi har stängt av commits direkt till master.

Mörkläggning till mottagningen 🕶️

Gör så mycket som möjligt i EN PR, då blir det mindre jobbigt att reverta förändringarna efter mottagningen. Lägg även till labeln "mörkläggning" på din PR.

image

Översätt hemsidan 🇬🇧🇺🇸

Egentligen borde hela webbsidan vara tillgänglig på engelska, men vi har ett problem i att vi inte översatt stora delar av den än. Du får gärna översätta den engelska sidan, som finns under mappen /en.

En engelskspråkig webbsida är jätteviktig för att utbytesstudenter ska kunna ta del av innehållet. Tänk på att det är de som är målgruppen när du översätter. Kom också ihåg att alla detaljer inte måste komma med i översättningen, bara du får med det viktigaste så är redan det väldigt värdefullt!