Web Typography, 2021/2022, Akshay Kumar

Naam Studentnr. Klas Vak
Akshay Kumar 500707481 VID2 Web Typography

Typografie

Als font heb ik de brenner familie gekozen. Dat heeft te maken met de variaties verschillende lettertypes die je kan gebruiken voor het fragment. Ik had al meteen een beeld van hoe ik het zou gaan aanpakken toen ik door de verschillende families ging.

Keuze Font Family

  • Brenner Medium Italic
  • Brenner Mono Regular
  • Brenner Sans Italic
  • Brenner Bold Italic

Voice 1

De stem is iemand die op een eentonige wijze de acteur overhoort via een intercom. Hierdoor denk ik meteen aan Brenner Sans Italic. De lettertype past bij de toon van de stem.

Voice 2

De acteur wordt duidelijk in beeld laten zien en is het meest menselijke in de video. De acteur heeft een stem die zachter en mannelijker klinkt dus daaromm kies ik Brenner Sans Light die gemakkelijk leest en de simplicity van de acteur matcht.

Voice 3

Fuck-off is de enige script van deze voice in het hele fragment. Kort en krachtig dus daarom ook een extra opvallende look in de ondertiteling. Het gaat hier om een duidelijke taal oftewel Brenner Bold Italic

Voice 4

Deze stem lijkt op voice 1 maar dan net iets helderder en hoger. De vragen worden herhaald dus het proces is ongeveer hetzelfde als met voice 1. Dat is de reden dat het dezelfde lettertype krijgt i.v.m. consistentie.

Visuals

De ondertiteling heb ik een neon effect gegeven omdat ik het wel interessant vond voor de verandering. De gloed geeft een mysterieuze uitstraling maar gaat niet ten koste van de leesbaarheid. Met de donkere achtergrond valt het goed samen uiteraard.

De fragment is netjes gecentreerd zodat het kijken aangenaam blijft voor het publiek.

Baseline heb ik laten onderstrepen, het is een woordgrap die ik in de ondertiteling verwerkt wou hebben. Dan is het te hopen dat de lezer het wel opmerkt natuurlijk..

Emoji's

"Een foto zegt meer dan 1000 woorden", dit heb ik heel serieus genomen want ik heb emoji's in de tekst verwerkt. Dit omdat het voor de lezer sneller en makkelijker te zien is aan de icons om welk woord het gaat. Dit spannende en visuele effect wijkt van de standaard af en oogt toch bekend voor de mensen in deze moderne tijd die een smartphone gebruiken.

Background Color

De blauwe politie sirenes heb ik opgegeven als blauwe achtergrond kleur zodat het effect versterkt wordt als je het filmpje bekijkt. De bedoeling is dat de beleving echter wordt.

Background Images

De red alerts heb ik lettterlijk terug laten komen op de achtergrond. Het woord zegt het al "chaos" en "drukte" moet te voelen zijn voor de gebruiker. Zo komt de afbeelding van de herhaaldelijk terug want je kan nooit als designer duidelijk genoeg zijn. ;)

Bronnen

https://css-tricks.com/how-to-create-neon-text-with-css

https://www.w3.org/wiki/CSS/Properties/color/keywords

https://codemyui.com/pure-css-text-shake-animation

https://unicode.org/emoji/charts/full-emoji-list.html