Een accreditatie is een tekstueel document die aangeeft of een school nog aan alle eisen voldoet en op basis daarvan wordt bepaald of de licentie wordt verlengd. Elke zes jaar is de accreditatie en om de drie jaar is er een midterm accreditatie. Tijdens de midterm accreditatie wordt beoordeeld of de opleiding nog steeds aan de opgetelde eisen voldoet. Mocht de opleiding niet aan de eisen voldoet, is er nog een mogelijkheid om dit te verbeteren voor de "echte" accreditatie. Een accreditatie is over het algemeen een lang tekstueel document waar weinig visuele aspecten in te vinden zijn. Als creatieve opleiding willen wij natuurlijk meer opleveren dan alleen een tekstueel document. Vandaar de opdracht om de accreditatie visueel en interactief te maken in de huisstijl van de opleiding CMD (Communication and Multimedia Design). Een groepje van vier CMD studenten die hun stage lopen bij CMD Agency zijn al bezig met deze opdracht en samen gaan jullie een mooie eindproduct opleveren.
De opdrachtgevers zijn twee CMD docenten, Irene Kamp en David de Vries. Samen (met andere docenten) hebben zij de Midterm accreditatie geschreven.
Ontwerp en ontwikkel een interactieve website in de CMD huisstijl voor de midterm accreditatie. De website moet de sfeer van CMD reflecteren en moet toegankelijk, responsive en duurzaam zijn.
- De midterm accreditatie lezen, beoordelen en beleven in de CMD huisstijl
De beoordelaars van de midterm accreditatie willen de content lezen en beleven in de CMD huisstijl, zodat ze een goed beeld krijgen van de opleiding en een beoordeling kunnen geven.
- De sfeer van de CMD Medialounge en labs beleven
De beoordelaars van de midterm accreditatie willen een virtuele tour door de ruimtes kunnen volgen, zodat ze de sfeer van de ruimtes en de CMD opleiding kunnen ervaren.
- De content van de midterm accreditatie kunnen aanpassen
De product owners willen dat de content in een CMS staat, zodat ze de content van de midterm accrediatie makkelijk kunnen aanpassen waardoor de website bruikbaar blijft op lange termijn.
Relevante data is via een API te ontsluiten.
In de eerste week van de meesterproef is een briefing met de opdrachtgever en begeleiders. Wekelijks wordt aan de opdrachtgever een prototype gedemonstreerd en de volgende stappen besproken. Tussentijds kunnen via Teams vragen gesteld worden.
This work is licensed under GNU GPLv3.