/Linux_Dersleri

Kali Linux Üzerinden İşlenen Linux Komut Satırı Dersleri Dokümantasyon Kaynağı

Primary LanguageShellGNU General Public License v3.0GPL-3.0

Doküman Hakkında

Buradaki doküman videolu eğitim olarak ele aldığımız Kali Linux ile Sıfırdan Temel Linux Eğitimi'nin komut satırı dersleri dokümantasyon kaynağıdır. Bu eğitim serisi, Linux sistemlerini nasıl yönetebileceğimizi sıfırdan başlayarak sıralı şekilde ele aldığımız temel konu anlatımlarından oluşturulmuştur. Müfredat ve daha fazla bilgi için aşağıdaki bilgileri gözden geçirebilirsiniz.

Linux Komut Satırı Dokümantasyon Müfredatı

1 Linux Nedir ? 7 Linux Dosya Sistemi Hiyerarşisi 13 Süreç İşlemleri 19 Ağ Komutları
2 Gerekli Ortamın Kurulması 8 Dizin İşlemleri 14 Disk İşlemleri 20 Vim Editörü
3 Komut Satırı 9 Dosya İşlemleri 15 Çalışma Seviyeleri - Servisler 21 Dosya İndirmek
4 Kısayollar 10 Dosya Arşivleme 16 Sembolik Link ve Katı Link 22 Zamanlanmış Görevler
5 Yardım Alma Komutları 11 Erişim Yetkileri 17 Güncelleme Kurma Kaldırma İşlemleri 23 Log Dosyaları
6 Bilgi Alma Komutları 12 Kullanıcı İşlemleri 18 Joker Karakterler 24 Linux Arayüzünü Özelleştirmek

Web ve Android Uygulamaları Hakkında

Buradaki "Türkçe Temel Linux Dokümantasyonu" içeriğini kolay takip edebilmeniz için çevrimdışı çalışma yeteneğine sahip hem web hem de android uygulamaları geliştirilmiştir. Tüm doküman içeriğine kesintisiz şekilde dilediğiniz cihazdan ulaşmak ve kolayca takip edebilmek için uygulamaları kullanabilirsiniz.

Android Uygulaması

Mevcut web platformunun mobil uyumlu olmasına ek olarak, doğrudan çevrimdışı şekilde kullanabileceğiniz "android uygulaması" da mevcuttur.

Web Platformu

Dilediğiniz cihazdan kolayca doküman içeriğini takip edebileceğiniz, çevrimdışı çalışma yeteneğine sahip web platformudur.

Web Platform Adresi: https://linux-dersleri.github.io/

Projenin Github Adresi: https://github.com/Linux-Dersleri/linux-dersleri.github.io

Platform Kullanım Rehberi

Kısa video rehberi izleyerek platform hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı(Offline) Çalışma Yapısı

Çevrimdışı olarak ulaşmak istediğiniz içeriği çevrimiçiyken ziyaret etmeniz yeterlidir. Örneğin 1. doküman sayfasına çevrimiçiyken göz attıysanız, bu sayfa sizin için çevrimdışı ulaşabileceğiniz şekilde otomatik olarak kaydolur. Böylelikle çevrimiçi olarak ziyaret ettiğiniz tüm sayfalar, çevrimdışı olduğunuzda da aynen ulaşılabilir olur.

Çevrimdışı Kayıtlı Doküman İçeriklerinin Yenilenmesi

Zamanla uygulama içerisinde yapılacak değişikliklerin, mevcut çevrimdışı dokümantasyonda da geçerli olabilmesi için ara ara internet erişiminiz varken dokümantasyon sayfalarını yenile butonunu kullanarak yenileyin.

Not: İnternet erişiminiz yoksa mevcut kayıtlı çevrimdışı sayfalarda gezinirken sayfayı yenilemeniz, kayıtlı verileri görmenize engel olur. Zira yenileme butonu sunucudan yeni verileri almak üzere internete erişmek ister, ancak çevrimdışı çalışırken internet erişiminiz olmadığı için karşınıza hata sayfası çıkar. Yenileme butonu yerine, doğrudan bağlantı çubuğuna ulaşmak istediğiniz adresi yazmanız daha doğru olacaktır. Sayfayı yenileme butonu, internet erişiminiz varken mevcut verilerin güncellenmesini sağlar. Yani internet erişiminiz varken dokümandaki verilerin güncellenmesi için sayfayı yenilemeniz yeterlidir.

📮 Geri Bildirimde Bulunun

Fark etmiş olduğunuz hata, eksiklik ve yazım yanlışlarını bildirebilirsiniz.

📧 info.trdokuman@gmail.com