PROJENİ BUL

Proje Fikrimiz 🧠

Projemizin ana fikri, Akademi'de bir projeye katılmak isteyen veya proje fikri olan herkesin buluşabileceği bir platform oluşturmak.

Uygulamanın Amacı 🎯

Oyun ve Uygulama Akademisi'ne kabul alan birçok bursiyerin flutter,unity, proje yönetimi ve süreci alanlarında kendilerini geliştirecek projelerde yer almak isteyeceğini düşündük. Projeni Bul mobil uygulaması ile kullanıcılar geliştirmek istedikleri projeleri , proje kartlarına kendi fikirlerini ve projenin tanıtımı ekleyerek paylaşabilir. Aynı zamanda ana sayfadaki proje kartlarından çalışmak istediği programlama dilini veya eğlenceli bulduğu fikirleri içeren projeleri seçebilir, yer almak isterse "Katıl" butonuyla ekibe dahil olma isteği gönderebilir.Bursiyerler arasında bağlantı kurmak, proje yönetimini deneyimlemek ve akademi eğitimlerini pekiştireceği bir platform sunmak projenin temel amacıdır.

Uygulamanın Çalışma Süreci 📱

Uygulamamıza ilk girişinizde projenin amacını anlatan üç temel giriş ekranını geçerek kullanıcı girişi ekranına yönlendirileceksiniz.Daha önce platforma kayıt olmayan Akademi bursiyerleri öncelikle kayıt ol ekranından bilgilerini girerek sisteme kayıt olmalı. Ardından giriş ekranı ile doğru bilgileri girdiğiniz taktirde anasayfaya yönlendirilirsiniz. Anasayfada profil ekranına tıklayarak bilgilerinizi ve kendi projelerinizi görebilirsiniz. Projele fikirlerinin olduğu ana ekranda sisteme kayıtlı tüm projeler en popülerleri farklı bölümde gösterilerek kullanıcıya sunulur.Filtreleme bölümünde hangi programlama dillerinin seçilebileceği gösterilmiştir. Akademi'nin eğitimlerini pekiştirebileceğiniz projeye katılmak için, kullanıcıya en uygun projenin detaylarına girip projeye katılma isteği göndermesi gerekir. Bunun yanında eğer kendi proje fikrin varsa ve takım arkadaşları arıyorsan anasayfadaki ekle butonundan yeni bir proje oluşturabilir ve sisteme yükleyebilirsin. Uygulamanın sağ üstündeki çıkış butonu ile platformdan çıkışını gerçekleştirmiş olursun.

Uygulamayı Yapım Aşamaları

Öncelikle proje fikrimizi belirledikten sonra Figma kullanarak uygulamamızı tasarladık. Sonrasında flutter ile tasarımlarımızı mobil uygulamaya dönüştürmeye başladık. Hızlıca bir mimari kurup, riverpod kütüphanesi ile state management işlemlerini gerçekleştirdik. Bununla birlikte firebase kullanarak authentication ve veri yönetimi işlemlerini gerçekleştirdik. Takım arkadaşlarımız arasında iş bölümü yaptık ve herkes farklı görevlerde yer aldı. Yaptığımız ekip çalışması sayesinde uygulamamızı başarılı bir şekilde tamamladık. Yazdığımız kodları olabildiğince temiz tuttuk, okunaklı ve sürdürülebilir kod geliştirdik.

Kaynakçalar