-
Online Site Yönetimi projesi, bir sitenin yöneticilerinin ve daire sakinlerinin buluştuğu ortak bir platformdur.
-
Bu projede; İlk önce bir yönetici atanır. Ve yönetici, yönetimini üstlendiği sitenin blok, daire, daire sakini bilgilerini girer.
-
Daire sakini sisteme kayıt aşamasında isim, soyisim, email ve tc bilgisi girer.
-
Ve arka tarafta, yöneticinin veritabanına girdiği daire sakini bilgisi ile kayıt olan daire sakini bilgisi eşleşiyorsa; daire sakininin mailine otomatik şifre atanır. Ve bunun bilgisi daire sakinine verilir. Artık kullanıcı maili ve şifresiyle sisteme giriş yapabilir.
-
Mail gönderimi; veritabanında daire sakini tablosunda hoşgeldiniz maili bilgisine bakılarak her dk kontrol edilip gönderilmeyen maillere hangfire ile sağlanır. (Mail gönderim işlemim, yandexte açtığım hesabımın yetki yetersizliğinden kaynaklı gerçekleşmedi. Eğitimdeki başka bir arkadaşımın aynı şekilde oluşturduğu mail hesabı ile sağlandı, örnek görsel aşağıya eklendi)
-
JWT token yapısı ile authorization sağlanmıştır.
-
Yönetici, site yönetimine gelen faturayı, elektrik, su ve doğalgaz olarak topluca daire yansıtabilir. Bunun yapısını ise örneklendirerek açıklayacak olursam; Mesela aylık 3000 TL elektrik faturası geldi siteye. Toplam daire sayısı da 30 adet. Gelen toplam tutarı toplam daire sayısına bölünerek daire başına düşen elektrik faturası 100 TL olarak otomatik hesaplanır. Yönetici; fatura türünü, toplam tutarı, tarih bilgisini ve ödeme bilgisini girer ve tüm daireler için elektrik faturası topluca atanır.
-
Aidat da bir fatura türüdür fakat hesaplaması daire türlerine göre değişken olarak hesaplanır. Yine örneklendirecek olursam; Sitede 30 daire var. 10 tanesi 2+1, 10 tanesi 3+1, 10 tanesi 4+1 olsun. Yılbaşında toplam ödenecek aidat ücreti belirlenmiştir. Yönetici toplam tutarı girer. Toplam aidat tutarı 12 ye bölünerek, sitenin ödemesi gereken aylık tutar bulunur. Aylık tutar da, toplam daire sayısına bölünerek daire başına aylık ödenecek aidat tutarı bulunur. 3+1'lere bulunan daire başına aylık aidat tutarı, 2+1'lere 100 TL eksiği ve 4+1'lere 100 TL fazlası olarak atanır. Böylece daire türlerine göre doğru orantıda aidat ücretlendirmesi yapılmış olur. Aidat ataması da yönetici tarafından, fatura türü, toplam tutar, tarih bilgisi ve ödeme bilgisi girilerek tüm dairelere topluca yapılır.
-
Daire sakini, gelen tüm faturaları topluca ödeyebilir. Bunun için mongoDB bağlantısı kurulmuştur. Kullanıcı kredi kartı numarasını, CVV bilgisini, daire bilgisini ve fatura türünü girerek; o faturaya ait ödenmemiş tüm borçlarını ödeyebilir. Bunun yapısı da arka tarafta mongoDB ye kredi kartı bilgisi eklenerek, MSSQL de fatura tablosunda hangi dairenin hangi fatura türü ise ödeme bilgisi true dönerek sağlanır.
-
Ayrıca yönetici, tüm faturaları, ödenmiş faturaları ve ödenmemiş faturaları ayrı olarak listeleyebilir.
-