Η συνεισφορά γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Github. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αυτήν την διαδικασία είναι να στείλετε αιτήματα για κάποια πολύ εύκολα παραδοτέα, αφού πρώτα μελετήσετε προηγούμενα αιτήματα που (δεν) έχουν γίνει δεκτά και μελετήσετε τις οδηγίες συνεισφοράς του έργου.
Ο καλύτερος τρόπος να εργάζεστε είναι τοπικά στην γραμμή εντολών με τακτικούς συγχρονισμούς με το κεντρικό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες της γραφικής διεπαφής στην ιστοσελίδα του github και να κρατάτε τον συγχρονισμό με το κεντρικό αυτόματα.
Συνοπτικά, για κάθε σελίδα ή αλλαγή που κάνετε θα πρέπει πρώτα να δημιουργείτε ένα νέο κλαδί και μετά να κάνετε ένα αίτημα ενσωμάτωσης το οποίο συνοδεύεται από περιγραφικό τίτλο και σχόλιο με το ΑΜ σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να στείλετε δύο νέα ή αλλαγμένα αρχεία θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα κλαδί για κάθε ένα, γιατί μπορεί να θέλουμε να κάνουμε δεκτό μόνο το ένα από τα δύο, π.χ., γιατί το ένα μπορεί να έχει κάποιο λάθος το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στο κεντρικό αποθετήριο.
Για να μειώσουμε τα αιτήματα που απορρίπτονται θα πρέπει να δοκιμάζετε πρώτα τις αλλαγές και προσθήκες που κάνετε στο τοπικό αντίγραφο σας, αφού πρώτα ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις στον δικό σας λογαριασμό netlify και στείλετε ένα ντέμο λινκ μαζί με το αίτημα. Το ντέμο λινκ είναι απαραίτητο στην περίπτωση που έχετε κάνει αλλαγές και στο θέμα, γιατί αυτό βρίσκεται σε διαφορετικό αποθετήριο, όπως περιγράφεται στην επόμενη ενότητα.
Το θέμα της ιστοσελίδας βασίζεται στο minimalmistakes και βρίσκεται στο αποθετήριο minimal-ionio, το οποίο ενεργοποιείται με την τεχνολογία jekyll-remote-thme.
Το αποθετήριο εδώ περιέχει μόνο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, ενώ στο αποθετήριο του θέματος θα βρείτε τον κώδικα που μετατρέπει τα δεδομένα σε ιστοσελίδα για τον τελικο χρήστη. Η κατανόηση της αλληλεπίδρασης των παραπάνω τεχνολογιών είναι απαραίτητη κυρίως για τα δύσκολα θέματα, στα οποία το ζητούμενο είναι η συνεισφορά και στα δύο αποθετήρια (δεδομένα-κώδικας).