Tasarım çalışması tamamlandıktan sonra, arayüz geliştirme süreçleri belli olacak. Bu satırlarda package.json ile ilgili bilgiler, yüklenen paketler, node bağımlılıkları olacak.
Basit bir şekilde kod standardını belirleyebiliriz. CSS yazarken tab yada 3 boşluk kullanımı vs.
Uygulama geliştirme ortamı kısaca ekip halinde projeyi hayata geçirebilmemiz için gerekli uygulama ve ortamları içerir. Sitenin inşaa edileceği geliştirme ortamı aşağıda ki teknolojilerden oluşmaktadır.
- Git
- Gulp
- Stylus
- Require.js
- Bootstrap
- JQuery
- Wordpress
Sistem gulp ile inşaa edildi. 3.party kütüphaneler bower'dan ve npm'den geliyor.
- npm install komutu ile tüm kurulumlar gerçekleştirilebiliyor.
- ardından gulp komutu ile dosyalar birleşiyor.
- bizim yazacağımız sass ve js dosyaları /assets klasörü içerisinde bulunuyor.
- hazır kütüphanalerin hpesi /bower_compontent altında bulunuyor. gulp bunları bulup birleştiriyor.
- birleştirilen herşey /public klasörü altında ilgili klasöründe yaratılıyor.
- Servis şifreleri Trello'da bulunmaktadır.
- Hiçbir şekilde ftp'ye direkt erişim yapmamaya özen gösterelim. Git üzerinden yürütelim her çalışmayı. Git ile Ftp Server senkron durumda çalışıyor. Master branch'ine yapacağınız push'lar otomatik ftp'ye gönderiliyor.
- Projeyi clone ettikten sonra, yapacağımız iç işin branch açalım. Tek branch üzerinden yürümek mantıklı değil.
- Her feature için ayrı bir branch açabiliriz. Ardından master'a merge ederiz. Buna birlikte karar verelim(bunun için issue açacağım ki herkes fikrini belirtsin).
- usermodal-feature, usermodal-update, -usermodal-refactor, -usermodal-amend, -usermodal-fix -usermodal-remove isimlendirme standardını kullanabiliriz.
Daha iyi geliştirme yapmak, farklı insanlarla tanışıp, çalışma fırsatı bulabilmek için, bu projeye gereken önemi vermeliyiz. Varoluşumuzun amacını en iyi şekilde, dünyaya ve insanlığa hizmet ederek gerçekleştirmeliyiz.
Buraya development ortamının kurulumu ile ilgili basit bir dökümantasyon gelecek. Wordpress tarafına geçtiğimizde burayı doldurabiliriz. Şuan elimizde bir veri olmadığı için, bir şeyler söylemek manasız.
Projeye katkıda bulunanlar
Katkı veren isimler alfabetik düzene göre sıralanmıştır. Lütfen yeni ekleme yaparken bu düzeni sağlamaya özen gösterelim.
-
Alican Kahramaner
-
Alper Mutlu
-
Oğuz Kılıç
-
Oğuzhan Aslan
-
Vedat Mahir Yılmaz